Единственият паметник на Никола Вапцаров във Великотърновско беше спасен от

...
 Единственият паметник на Никола Вапцаров във Великотърновско беше спасен от
Коментари Харесай

Младежи от БСП спасиха от разруха паметник на Вапцаров

 Open photo

 

Единственият монумент на Никола Вапцаров във Великотърновско беше избавен от забравата, в която беше изпаднал. Бюстът на поета-революционер се намира в двора на закритата през 2012 година Гимназия по машиностроене в Дебелец.

 

Младежи от Българска социалистическа партия, претенденти за народни представители, както и ръководителят на МО Габриел Вълков се включиха в акцията.

 

“Момчета и девойки, вие върнахте вярата ми, че нашите идеали са по-силни от разрухата! ”, възкликна след добре свършената работа градският водач на Българска социалистическа партия във Велико Търново Михаил Михалев, който е с преференция 105 в листата на “БСП за България ”. 

 

“Гимназията е в центъра на град Дебелец!...Сградата и двора тънат в съсипия! През счупените прозорци свисти вятърът, разхожда се несмущаван от стая в стая! По пода се валят табла с Менделеевата таблица, исторически атласи, счупени елементи от маси, дрешници или ламперия... Иска ми се да чуя в свистенето и учебен звънец, юношески смях и шум..., само че уви! Поетът възпял " едрите звезди над Фамагуста..! Дал ни " Моторни песни "! Заклел ни с паметната си " Вяра " стои гранитен, уединен, пропуснат пред счупените порти и гледа тъжно! Почистихме към паметника - младежите и аз бабата с внучето! Мечтая си, Те, младите, въоръжени с вярата на Поета да разчистят и затлачената ни Родина! Да върнат вярата, справедливостта и поченността! Дайте им късмет, благи хора, апелирам Ви от сърце! ”, написа Лидия Прокопова - възпитател с над 40 години стаж, която е на 8-а позиция в листата на “БСП за България ”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР